Ruilen en retourneren

Ruilen

Wil je je bestelde product ruilen? Dat is helemaal geen probleem*.
Hierbij gelden de onderstaande voorwaarden onder het kopje “retourneren”.
Plaats een nieuwe bestelling van het product dat je wilt ontvangen.

*Uitzonderingen hierop zijn producten die op maat zijn gemaakt.

Retourneren

Bij Atelier Wat Anders heb je het recht je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Na de aanmelding van je annulering heb je nogmaals 14 dagen de tijd om het product retour te sturen.

Wanneer je de gehele bestelling retourneert, ontvang je het volledige aankoopbedrag,inclusief eventuele betaalde verzendkosten, van ons retour. Stuur je een deel van je bestelling terug, dan wordt alleen het bedrag van het retour gezonden product op je rekening teruggestort. Alleen de kosten voor retour van je huis naar de webwinkel zijn voor je eigen rekening. Raadpleeg voor de exacte tarieven de website van de vervoerder. Wij adviseren je om je pakket te retourneren met track & trace code.

Als je gebruik maakt van het herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en bij voorkeur in de originele verpakking aan Atelier Wat Anders geretourneerd moeten worden. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via de mail, contactformulier of telefonisch. Wijzullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van je retour terugstorten mits het product inmiddels door ons in goede orde retour ontvangen is.

Er zijn echter uitzonderingen het herroepingsrecht:

  • stoffen per meter (deze stoffen worden afgeknipt op de door de klant opgegeven lengte)
  • maatwerkopdrachten,
  • eventuele aanvullende producten die door Atelier Wat Anders speciaal voor u besteld zijn.

De keuze van de lengte en de stof voor kussens, maatwerkopdrachten en de hierbovengenoemde eventuele aanvullende producten gebeuren op basis van individuele keuzes van de consument en wordt daarom beschouwd als maatwerk en is uitgesloten van herroepingsrecht.
(Algemene Voorwaarden, artikel 8.2). De verkoopis hiermee na succesvolle betaling definitief.